MAP Třinecko

MAP III skončil

Posledním dnem letošního listopadu byl oficiálně ukončen projekt Místní akční plán III (MAP III), spolufinancovaný Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy a statutárním městem Třinec. Projekt byl zaměřen na společné plánování a sdílení zkušeností odborníků z řad členů vytvořených pracovních skupin, pedagogů mateřských a základních škol a dalších aktérů ve vzdělávání a to vše za účelem zlepšení kvality místního vzdělávání ve školách a rozvoje klíčových kompetencí dětí a žáků.

Projekt MAP III v ORP Třinec byl realizován na území správního obvodu ORP Třinec, které čítá celkem 12 obcí. Na tomto území je 29 školských zařízení včetně mnoha odloučených pracovišť. Hlavním impulzem pro zapojení města Třince do projektu MAP III byla především příležitost plynule navázat na MAP II a pokračovat ve zvyšování kvality vzdělávání v mateřských a základních školách formou prohlubování spolupráce a komunikace, posílení vztahů mezi školami, zřizovateli a ostatními aktéry neformálního i zájmového vzdělávání pro děti a žáky do 15 let.

Doba realizace projektu: 01. 02. 2022 – 30. 11. 2023

Financování projektu: 2 752 800,40 Kč

275 280,40 (10 % státní rozpočet)

137 640,02 (5 % vlastní zdroje)

Povinné aktivity projektu:

Aktivita A1 Rozvoj a aktualizace MAP

Aktualizace dokumentace MAP, tvorba ročních akčních plánů, rozvoj spolupráce s ostatními projektu OP VVV.

A 1.1   Řízení procesu rozvoje a aktualizace MAP

A 1.2   Zpracování komunikačního plánu, zpracování a realizace konzultačního procesu jako součástí komunikačního plánu

A 1.3   Pracovní skupina pro financování

A 1.4   Pracovní skupina pro rozvoj čtenářské gramotnosti a rozvoj potenciálu každého žáka

A 1.5   Pracovní skupina pro rovné příležitosti

A 1.6   Pracovní skupina pro další témata

A 1.7   Podpora škol v plánování

A 1.8   Místní akční plánování

A 1.9   Spolupráce s KAP

A 1.10 Spolupráce s projektem poskytující metodickou podporu akčnímu plánování v území

A 1.11 Spolupráce s ostatními projekty IPs, IPo koncepčními

Aktivita A2 Evaluace procesu místního akčního plánování

V průběhu celého projektu probíhala jako jedna z povinných aktivit spolupráce s ostatními individuálními projekty a to formou výměny informací nebo zkušeností, plánování společných aktivit. Jako zástupci realizačního týmu jsme se účastnili odborných panelů a společných setkáních, ať už prezenčních nebo online formou.

Závěrečná evaluace projektu je zaměřená na tři cílové skupiny: pedagogické pracovníky, rodiče a zřizovatele. Cílem je vyhodnotit uplynulé programové období 2014 – 2020, resp. 2023, zejména z pohledu fungování partnerství MAP. Výsledkem je zpracovaná evaluační zpráva, která je součástí závěrečné monitorovací zprávy.

Budeme se opět těšit na spolupráci s místními školami a partnerskými organizacemi, všechny plánované aktivity budou průběžně zveřejňovány na facebookových a webových stránkách.

Facebook Pagelike Widget

Kalendář